Το «στοίχημα του Κυριάκου» για τη μονοεδρική της Φωκίδας με… Μαντούβαλο!

11826

Στη χαμένη μονοεδρική της Φωκίδας προετοιμάζεται πυρετωδώς για να κατέβει ο Πέτρος Μαντούβαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Η ΑΞΙΑ» και του AXIAplus.gr ο γνωστός ποινικολόγος φέρεται να έχει πάρει το «χρίσμα» από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία, προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής στη γενέτειρα της συζύγου του, δοκιμάζοντας έτσι να κερδίσει ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι…

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι «μετακομίζει» πολιτικά από τα Μανιάτικα και τον Πειραιά, έχοντας εκλεγεί επί δύο 4ετίες πρώτος βουλευτής σε σταυρούς προτίμησης. Για να κερδίσει την έδρα αυτή, πάντως, ποντάρει πολλά στο ότι οι Φωκείς στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ήταν Δωριείς στην καταγωγή, όπως και ο ίδιος.

Πρόκειται για ένα νομό που παραδοσιακά ανήκει στους 2-3 πιο γαλάζιους, ο οποίος μάλιστα κάποτε αποτελούσε «μπλε κάστρο», αλλά τώρα έχει χαθεί σε 6 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται αποφασισμένος να ανανεώσει το πολιτικό δυναμικό της περιοχής. Ταυτόχρονα, όμως, στο πρόσωπο του Πέτρου Μαντούβαλου θέλει και να συσπειρώσει από τα δεξιά το κόμμα του, καθώς ο γνωστός «ερυθρόλευκος» πολιτικός είναι από τα στελέχη αυτά που μπορούν να απευθύνονται με την ίδια διείσδυση τόσο στον πατριωτικό όσο και στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο. Κάτι που ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμού, πλέον, βολεύει τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικά, μετά τη δημιουργία νέων «πατριωτικών» κομμάτων, όπως η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, αλλά και η Εθνική Ενότητα των Γ. Καρατζαφέρη και Τ. Μπαλτάκου.

Όπως είναι ήδη σε θέση να ξέρει το AXIAplus και «Η ΑΞΙΑ», ο Μαντούβαλος ήδη επιδίδεται σε συχνές εξορμήσεις στον νομό, χωρίς να κρύβει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την αισιοδοξία-φιλοδοξία να επανέλθει δυναμικά στη Βουλή με την αγαπημένη του γαλάζια παράταξη μέσα από τη μονοεδρική της Φωκίδας.

ParKour

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια