Το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ εγκαινίασε μια έκθεση έργων φιλοτεχνημένων πάνω σε συλλεκτικά εξώφυλλα, με φιλανθρωπικό σκοπό

182

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιηθήκαν στο Zonars τα εγκαίνια της έκθεσης «Τέχνη στα Εξώφυλλα», που διοργανώθηκε από το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και την Γκαλερί Ζουμπουλάκη σε συνεργασία με τη L’Oréal Paris και τα Hondos Center. Η ιδιαίτερη αυτή έκθεση έχει στόχο να στηρίξει το έργο της Οργάνωσης «Καταφύγιο Γυναίκας» και την προσπάθεια εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

Είκοσι διακεκριμένοι εικαστικοί κλήθηκαν να επιλέξουν ένα τεύχος από το αρχείο επτά δεκαετιών του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ και να παρέμβουν στο εξώφυλλό του με την προσωπική εικαστική τους ματιά. Τα έργα τέχνης που προέκυψαν θα παραμείνουν στον χώρο του Zonars έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Οι καλλιτέχνες διέθεσαν τις δημιουργίες τους για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στον Οργανισμό «Καταφύγιο Γυναίκας», τον οποίο στηρίζει ενεργά με αυτή τη δράση το περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ και για δεύτερη συνεχή χρονιά η L’Oréal Paris και τα Hondos Center.

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου και των media, φίλοι και συνεργάτες του περιοδικού τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της έκθεσης, για να ενισχύσουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Για τη συγκεκριμένη σύμπραξη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των γυναικών μίλησε ο εκδότης του περιοδικού ΓΥΝΑΙΚΑ, κύριος Δημήτρης Αργυρόπουλος, η κυρία Δάφνη Ζουμπουλάκη από την Γκαλερί Ζουμπουλάκη, η κυρία Δήμητρα Πετρίδη, Communications Manager CPD της L’Oréal Hellas, και η κυρία Κωνσταντίνα Μοσχοτά από το «Καταφύγιο Γυναίκας».

Στην εκδήλωση προσφέρθηκε λευκό και ροζέ BiancoNero της οινοποιίας Τσιλιλή, αφρώδεις οίνοι που χαρακτηρίζονται από τα αιθέρια αρώματα λουλουδιών και φρούτων, το χαμηλό αλκοόλ και τη βραβευμένη μίνιμαλ συσκευασία τους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι δημιουργοί (αλφαβητικά):
Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μαρίνα Βερνίκου, Μίλτος Γκολέμας, Daniel Egneus, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Χάρης Λάμπερτ, Βένια Μπεχράκη, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Δέσποινα Φλέσσα, Φίλιππος Φωτιάδης, Μανώλης Χάρος

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια