Το Πεκίνο θα εκδώσει ομόλογα ύψους 458 εκ. δολαρίων στο Λονδίνο

459

Το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει σύντομα στο Λονδίνο κρατικά ομόλογα, ύψους 3 δισ. γιουάν (458 εκατ. δολαρίων).

Τα ομόλογα θα έχουν νόμισμα αναφοράς το γιουάν και θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Η κινεζική τράπεζα Bank of China (UK) και η βρετανική τράπεζα HSBC θα είναι οι διεθνείς συντονιστές της έκδοσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Κίνα και η Βρετανία είχαν στενότερη συνεργασία τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της διεθνούς χρήσης του γιουάν. Η Βρετανία ήταν η πρώτη δυτική χώρα που εξέδωσε κρατικό ομόλογο με νόμισμα αναφοράς το γιουάν και η πρώτη μεγάλη αναπτυγμένη χώρα που συμπεριέλαβε το κινεζικό νόμισμα στα συναλλαγματικά διαθέσιμά της.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας εξέδωσε ομόλογα, ύψους 5 δις γιουάν, πέρυσι στο Λονδίνο, σημειώνοντας την πρώτη έκδοση τέτοιου χρέους εκτός της Κίνας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια