Το ντεμπούτο του Κοσόβου «πονοκεφαλιάζει» την FIFA!

412

Η εθνική ομάδα του Κοσόβου ετοιμάζεται για τον πρώτο της επίσημο αγώνα ως μέλος της FIFA (φιλοξενείται από την Φινλανδία), με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία να αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, οι Κοσοβάροι προσπαθούν να φτιάξουν από την αρχή το ποδόσφαιρό τους, όμως αρκετοί ποδοσφαιριστές που κατάγονται από εκεί και θέλουν να στελεχώσουν στην εθνική ομάδα της χώρας δεν μπορούν να το κάνουν, καθώς έχουν αγωνιστεί με την φανέλα άλλης εθνικής ομάδας.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις των Τσάκα, Σακίρι και Μπεχράμι που είναι διεθνείς με την Ελβετία, ενώ και ο Περπαρίμ Χετεμάι που κατάγεται από το Κοσσυφοπέδιο έχει αγωνιστεί στην εθνική Φινλανδίας (σ.σ. δεν θα παίξει στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων).

Αναφορικά με τις περιπτώσεις των τριών πρώτων, οι Ελβετοί μπλοκάρουν οποιαδήποτε ενέργεια, κάνοντας λόγο για «αρπαγή ποδοσφαιριστών».

Πάντως, από την πλευρά της η FIFA φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μία εξαίρεση και να δώσει την δυνατότητα σε παίκτες που κατάγονται από το Κοσσυφοπέδιο να επιλέξουν αν θα αγωνιστούν με την εθνική Κοσόβου ή με κάποια άλλη εθνική ομάδα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια