Το μετέωρο βήμα του MEGA

1178

 

Ενώ για κάποιο διάστημα διαφαινόταν μια τάση εξεύρεσης λύσης ως προς το ζήτημα του MEGA, ξαφνικά όλα πλέον είναι στον αέρα, με το μέλλον του καναλιού να φαντάζει μετέωρο! Καθώς οι κατ’ αρχήν συμφωνίες των μετόχων πήγαν περίπατο, όπως και η περίφημη είσοδος των νέων θεσμικών επενδυτών-διαχειριστών που ναυάγησε πριν ακόμη ξεκινήσει.

Ούτε Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, λοιπόν, ούτε Δ. Μάρης με τη στοιχηματική του… Για τον δεύτερο το βέτο το έβαλε ο Στ. Ψυχάρης και η πλευρά Μπόμπολα δεν του το… συγχώρεσε, καθώς θεωρούσε ότι ο επιχειρηματίας του τζόγου θα επέφερε ισορροπίες στο κανάλι, με δεδομένο ότι ο Θ. Φιλιππόπουλος θεωρείτο πρόσωπο της επιρροής της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Επί του προκειμένου, τώρα, η εικόνα που αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται είναι του οριστικού κλεισίματος του Μεγάλου Καναλιού, για λόγους πολλούς και ποικίλους, οι οποίοι επηρέασαν την απόφαση της οικογένειας Βαρδινογιάννη να αποστασιοποιηθεί από το MEGA και τη στήριξή του, με κυρίαρχη τη θέση του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Τζίγκερ) ότι δεν πρέπει να υπάρξει σύγκρουση με την κυβέρνηση, ούτε έμμεση στήριξη Ψυχάρη! Άλλωστε, είναι γνωστό –και είχε δημοσιοποιηθεί– ότι η σωτηρία του καναλιού πέρναγε μέσα από τη συμμετοχή της οικογένειας Βαρδινογιάννη στην αύξηση κεφαλαίου αλλά και από τη συμμετοχή του Θ. Φιλιππόπουλου.

Αυτή την ώρα, όμως, η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια φέρεται να έχει αποφασίσει να μη βάλει κάτω από τη δική της αιγίδα τη διάσωση του MEGA και εμμέσως τη στήριξη του Σταύρου Ψυχάρη, αλλά να ρίξει το βάρος της στο Star!

Κατά πληροφορίες, οι λόγοι που οδήγησαν την οικογένεια σε αυτή την αλλαγή πλεύσης ως προς το ζήτημα του MEGA είναι:

 

  1.  Το ασαφές τοπίο στην επιχειρηματική και οικονομικοπολιτική σκηνή.

 

  1. Το ενδεχόμενο να υπάρξει αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με δεδομένη την πρόθεσή της να κλείσει ο κύκλος του Μεγάλου Καναλιού.

 

  1. Τα μεγάλα χρέη και η δυσκολία ρύθμισής τους, με δεδομένη τη μείωση ισχύος του MEGA τόσο εμπορικά όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο.

 

  1. Η ασυμφωνία με τους Μπομπολαίους, με τους οποίους δεν μπορούσε να υπάρξει σε κανένα σημείο επαφή. Και η σχέση επιβαρύνθηκε ιδίως από την επιμονή του Φ. Μπόμπολα να συμμετάσχει στην ΑΜΚ ως επενδυτής και διαχειριστής ο συνεταίρος του στα στοιχηματικά Δ. Μάρης!

 

  1. Η «κακοδιαχείριση», όπως φημολογείται και καταγγέλλεται, του καναλιού κατά το τελευταίο διάστημα.

 

  1. Η επιθετική διάθεση του Στ. Ψυχάρη, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό όσο και οι αιχμές που άφηναν κατά των μετόχων του MEGA στενοί συνεργάτες του αφεντικού του ΔΟΛ, με αναρτήσεις στο Τουίτερ που ενόχλησαν την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

 

  1. Οι δυσκολίες των τραπεζών ως προς την παράταση για την υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια