Το μαρτύριο της σταγόνας για τη δόση

684

Σε αγώνα δρόμου η Κυβέρνηση και ειδικά το Οικονομικό επιτελείο για να προχωρήσει άμεσα τις αλλαγές που ζήτησαν οι θεσμοί και να εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δις.

Έτσι «τρέχει» η  κατάργηση του ΕΚΑΣ και η περαιτέρω μείωση των δικαιούχων. Αλλάζουν τα κριτήρια εισοδήματος για τους δικαιούχους του 2017 και του 2018, ενώ η κατάργηση του επιδόματος έρχεται ένα χρόνο νωρίτερα το 2019, αντί του 2020. Σε κάθε περίπτωση στο τέλος Ιουνίου θα χάσουν το ΕΚΑΣ όσοι έχουν ατομικό εισόδημα από σύνταξη πάνω από 7.972 ευρώ ή ξεπερνούν τα 8.884 ευρώ μαζί με άλλες πηγές καθώς και όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 11.000 ευρώ.

«Πονοκέφαλος» η νέα τρύπα των 80 εκατομμυρίων εφόσον όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός δεν θα υπάρξει αναδρομική επιστροφή του επιδόματος από 110.000 συνταξιούχους που το έλαβαν το ΕΚΑΣ στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2016.

Αλλαγές προωθούνται και στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια μετά την απαίτηση των δανειστών να μπορούν να μεταφερθούν σε Εταιρείες Διαχείρισης Απαιτήσεων ή σε Εταιρείες Μεταβίβασης Απαιτήσεων ακόμα και τα δάνεια που φέρουν την εγγύηση του Δημοσίου. Αλλαγές που θα παρασύρουν τα δάνεια 8.000 ιδιωτικών επιχειρήσεων που καλύπτονται από εγγυήσεις 1,57 δισ. ευρώ.  Πάντως η πώληση των εγγυημένων από το Δημόσιο δανείων σε μη τραπεζικές εταιρείες θα απαιτήσει νομοθετική αλλαγή.

Το μεγαλύτερο ζήτημα φαίνεται πως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, με τους δανειστές να επιμένουν στο Ελληνικό και στην πώληση της Εγνατίας Οδού. Συνολικά το πρόγραμμα πάντως περιλαμβάνει τα Περιφερειακά Αεροδρόμια, το Ελληνικό, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την Αφάντου Ρόδος, τον ΔΕΣΦΑ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΤΥ , το Ελευθέριος Βενιζέλος, δημοπρασίες ακινήτων, 11) Μαρίνες, την Εγνατία Οδό, τα ΕΛΠΕ, τον ΟΤΕ, 1τη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ, 1την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΠΑ και 1τα ΕΛΤΑ.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια