Το επενδυτικό σχέδιο λειτουργεί, λέει ο Γιούνκερ

471

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε ότι «Το Επενδυτικό Σχέδιο λειτουργεί και διαψεύδει τους απαισιόδοξους» .

«Το ΕΤΣΕ δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και κινητοποιεί επενδύσεις στην πραγματική οικονομία καθημερινά» τόνισε ο Πρόεδρος της Κομισιόν και πρότεινε την παράταση της λειτουργίας του και μετά το 2018.

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, έχουν προχωρήσει ήδη δύο συμφωνίες:
  • στις 9 Μαΐου, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και Procredit (δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ) και
  • στις 10 Μαΐου, συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Creta Farms (δάνειο ύψους 15 εκατ.).

«Στηρίξαμε καινοτόμα ενεργειακά έργα, κέντρα υγειονομικής περίθαλψης, έργα αστικής ανάπτυξης και ευρυζωνικών δικτύων υψηλών ταχυτήτων» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν και εξήρε το έργο του Ταμείου.

Σημειώνεται ότι σήμερα εγκαινιάστηκε επίσημα ένα άλλο εργαλείο του Επενδυτικού Σχεδίου, την Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων – μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα φέρνει σε επαφή Ευρωπαίους φορείς υλοποίησης έργων και επενδυτές από την Ε.Ε. και όλο τον κόσμο. Στη νέα πλατφόρμα έχουν υποβληθεί πολλά έργα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια