Το ΔΝΤ έχει μετατραπεί σε «βολικό αποδιοπομπαίο τράγο» δηλώνει η Λαγκάρντ

664

«Σε κάθε ιστορία υπάρχει ένας κακός αστυνομικός, αλλά ελπίζω ότι αυτός ο κακός αστυνομικός έχει και ανθρώπινη διάσταση», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζοντας ότι στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει μετατραπεί σε «βολικό αποδιοπομπαίο τράγο».

Η ελληνική οικονομία κινδυνεύει με νέα ύφεση το 2016, γεγονός που υποχρέωσε την διευθύντρια του ΔΝΤ να δηλώσει πως το Ταμείο θα πρέπει να εξετάσει το κατά πόσον οι απαιτήσεις του για την προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας ήταν υπερβολικές, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η όποια επανεξέταση δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά το έργο του ΔΝΤ.

 

Η Κριστίν Λαγκάρντ επαναβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, υιοθετηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και φυσικά εφόσον το χρέος αποδειχθεί βιώσιμο. Έσπευσε πάντως να τονίσει πως μη συμμετοχή του Ταμείου δεν σημαίνει και την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο αναμένεται να εκδώσει την εσωτερική αξιολόγησή του για τις πολιτικές που ακολούθησε στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης που χρειάστηκαν προγράμματα στήριξης κατά τη διάρκεια της ευρω-κρίσης.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια