Το δεύτερο φιάσκο και ο αιφνιδιασμός Μαξίμου

565

Όσον αφορά τον ΔΟΛ, η κυβέρνηση Τσίπρα αιφνιδιάστηκε με το μικρό τίμημα που πρόσφερε ο Ιβάν Σαββίδης στη δημοπρασία για τον ΔΟΛ. Ήταν κάτι που δεν το περίμεναν αφού είχαν πάρει τις διαβεβαιώσεις για τις προθέσεις του επιχειρηματία να μπει δυναμικά στον χώρο. Το εγχείρημα το στήριζαν και συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως λέγεται, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και η πλευρά Καμμένου (που έχουν καλή σχέση με Ιβάν).

Κυρίως παραξενεύτηκαν με το γεγονός ότι ο Ιβάν πρόσφερε για τον ΔΟΛ 11 εκατ. ευρώ ενώ η Grant Thornton είχε αποτιμήσει τον ΔΟΛ γύρω στα 14 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση λένε και θεωρούν ότι άλλη αιτία ήταν αυτή που δεν άφησε τον Ιβάν Σαββίδη να πάρει τον ΔΟΛ.

Θεωρούν διάφορες πηγές, ότι ο Ελληνοπόντιος επιχειρηματίας δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων του από άλλες χώρες εκτός ΟΟΣΑ γιαυτό δεν έγιναν δεκτές οι εγγυητικές του επιστολές από τις κυπριακές τράπεζες (η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΟΟΣΑ). Τα χρήματα, λοιπόν, που μπορούσε να δικαιολογήσει στην Ελλάδα ήταν 11 εκατ. ευρώ, αφού τέτοιου ύψους ήταν η εγγυητική επιστολή για τον ΔΟΛ και όχι παραπάνω

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια