Το άλμπουμ Blackstar του David Bowie υποψήφιο για το βραβείο Μercury

783

Το κύκνειο άσμα του David Bowie, ο δίσκος  «Blackstar», που κυκλοφόρησε ανήμερα των γενεθλίων του, στις 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν φύγει από τη ζωή, είναι υποψήφιο για το φετινό μουσικό βραβείο «Mercury».

Στον κατάλογο των φετινών υποψηφιοτήτων υπάρχει έντονη η παρουσία των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν το grime, το μουσικό είδος που άρχισε να αναπτύσσεται στη Βρετανία τη δεκαετία του 2000 και δείχνει να βρίσκεται πλέον σε πιο ώριμη φάση. Τα grime άλμπουμ που διεκδικούν το βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 25.000 λιρών που το συνοδεύει είναι τα «Made in the Manor» του Kano και «Konnichiva» του Skepta.

Βραβείο Mercury, για πέμπτη φορά φέτος, θα διεκδικήσουν οι Radiohead, με το άλμπουμ τους «A Moon Shaped Pool». Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Το Βραβείο Mercury, υπό την αιγίδα του BBC,  ξεκίνησε να απονέμεται το 1992 από το British Phonographic Industry και τον σύνδεσμο των Βρετανών Record Dealers, αναδεικνύοντας σε ετήσια βάση το καλύτερο άλμπουμ για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια