Τουρκία: Συνελήφθησαν 21 δημοσιογράφοι – Πάνω από 18.000 άτομα υπό κράτηση [Φωτο]

826

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις και την προσπάθεια φίμωσης των μέσων ενημέρωσης μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς μετά το διάταγμα που εξέδωσε για την αναστολή λειτουργίας 130 ΜΜΕ, σήμερα οι αρχές της Τουρκίας προχώρησαν στη σύλληψη 21 δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, 18 χιλιάδες άτομα τα οποία οι αρχές της χώρας θεωρούν πως εμπλέκονται με την προσπάθεια ανατροπής του Ερντογάν, βρίσκονται υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλά.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες δημοσιογράφους, ξεχωρίζουν η βετεράνος της δημοσιογραφίας Ναζλί Ιλιτζάκ, η οποία σε ηλικία 72 ετών και έπειτα από δεκάδες ρεπορτάζ που υποστήριζαν τη δημοκρατία οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Τουρκία - δημοσιογράφοι - συλλήψειςΜεταξύ των 21 συγκαταλέγονται και ο βραβευμένος δημοσιογράφος της εφημερίδας «Hurriyet», Αρντά Ακίν, ο οποίος με τα κείμενά του ενοχλούσε την κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς και ο Ουφούκ Σανλί, ο οποίος με την πένα του εξηγούσε με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και ο Μεχμέτ Γκουντέμ, ο οποίος ήταν γνωστός για τα δύσκολα ερωτήματα που έθετε στις συνεντεύξεις του. Μάλιστα, η κυβέρνηση Ερντογάν δεν δίστασε να διατάξει τη σύλληψη ενός εκ των σπουδαιότερων ποιητών της χώρας, του  Χιλμί Γιαβούζ.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η Hurriyet, έντεκα δημοσιογράφοι λέγεται πως διέφυγαν στο εξωτερικό ενώ διεξαγόταν έρευνα εναντίον τους.

Τουρκία - δημοσιογράφοι - συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον 42 δημοσιογράφων.

Τουρκία - δημοσιογράφοι - συλλήψεις

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια