Τουρκία: Κατεστάλη το πραξικόπημα – Συνελήφθησαν 1563 στρατιωτικοί

401

Στα χέρια της κυβέρνησης Ερντογάν παραμένει η εξουσία του τουρκικού κράτους, καθώς όπως δήλωσε εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Νουχ Γιλμάζ, «το πραξικόπημα κατεστάλη».

Η απόφαση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, να απευθύνει διάγγελμα μέσω skype, καλώντας τον τον λαό της χώρας να βγει στο δρόμο προκειμένου να υπερασπιστεί τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αποτραπεί η απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ ο Νουχ Γιλμάζ ενημέρωσε πως οι στρατιωτικοί που επιχείρησαν τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία.

Εν τω μεταξύ, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει περάσει στην αντεπίθεση, καθώς 1563 στρατιωτικοί που εμπλέκονται με την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν ήδη συλληφθεί. Μάλιστα, κατ’ εντολήν του υπουργού Εσωτερικών Εφκάν Αλά, πέντε στρατηγοί και 29 συνταγματάρχες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Το «Associated Press» μεταδίδει πως οι τουρκικές αρχές επιβεβαιώνουν το θάνατο 16 πραξικοπηματιών σε επιχείρηση που έλαβε χώρα στα κεντρικά της στρατιωτικής αστυνομίας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια