Τι φοβούνται οι καναλάρχες;

200

Έντονη είναι τον τελευταίο καιρό η ανησυχία των καναλαρχών καθώς διαβλέπουν στις κινήσεις της κυβέρνησης την πρόθεση να δοθούν παραπάνω από 7 τηλεοπτικές άδειες. Η γενική αίσθηση είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να «προωθήσει» φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες ώστε σιγά-σιγά να καταφέρει να στήσει το δικό της μιντιακό σύστημα και να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή και δύναμη στα ΜΜΕ.

Οι πρώτες υπόνοιες για κάτι τέτοιο εμφανίστηκαν όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ένα αγγλικό fund θα εξαγοράσει το κανάλι «ΚΟΝΤΡΑ». Αυτό είναι πολύ πιθανό να σημαίνει ότι πίσω από την ιστορία αυτή υπάρχει ένας φιλοκυβερνητικός επιχειρηματίας, γεγονός που ενισχύεται και από τις πληροφορίες που φέρουν ως διευθυντή του νέου σχήματος τον πρώην «εκλεκτό» του Μαξίμου Θ. Μιχόπουλο.

Από την άλλη, οι πληροφορίες λένε ότι θα διεκδικήσει άδεια ο Ιβάν Σαββίδης με το «Ε» χωρίς να απεμπλακεί από το Mega, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μέσα σε δύο κανάλια που θα αδειοδοτηθούν. Παράλληλα, ακούγεται ότι και ο Δ. Μάρης, παρά τη συνεργασία του με τον κ. Σαββίδη, θα διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια για να την εντάξει στον όμιλο 24.

Γιαυτό έχει προκύψει και η συνεχιζόμενη συζήτηση από την πλευρά των καναλαρχών περί 17 ή 18 αδειών, καθώς κατανοούν καλύτερα από όλους ότι η κυβέρνηση από τη μια οδηγεί τη διαδικασία σε δημοπρασία η οποία θα εκτοξεύσει το τίμημα, ενώ από την άλλη ζορίζει τους υπάρχοντες καναλάρχες καθώς γνωρίζουν ότι οι νέοι –κυβερνητικοί– παίκτες θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση.

Το σίγουρο είναι ότι οι «αιτούντες» την άδεια θα είναι πολλοί, καθώς θα «κατέβουν» όλοι. Βαρδινογιάννης , Αλαφούζος, Κυριακού, Κοντομηνάς (του οποίου το ντιλ με τους Τσέχους χάλασε οριστικά), Μαρινάκης (είτε με το Mega είτε χωρίς) θα δώσουν το «παρών», και μαζί οι νέοι παίκτες που προαναφέραμε, και θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ο Ιβάν Σαββίδης ρίχνει γέφυρες

 Φοβερά ανήσυχος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε επαφή με αρκετούς επιχειρηματίες με τους οποίους μέχρι πρότινος διατηρούσε κάκιστες σχέσεις αλλά και με θεσμικά πρόσωπα με τα οποία βρισκόταν σε κόντρα. Ο Ρωσοπόντιος φοβάται ότι κάποια στιγμή η κυβέρνηση Τσίπρα, που έχει επενδύσει τόσο επάνω του, θα πάψει να βρίσκεται στην εξουσία και τότε ο ίδιος θα βρεθεί «ξεκρέμαστος» απέναντι σε μια άλλη κυβέρνηση. Έτσι, ο Ιβάν έχει αλλάξει τακτική και έχει ξεκινήσει να ρίχνει γέφυρες σε «εχθρούς» του αλλά και ΜΜΕ που μέχρι σήμερα είναι αρνητικά απέναντί του.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια