Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με την Φεντερίκα Μογκερίνι [Video]

409

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί σταθερό υποστηρικτή της αναβάθμισης του διεθνούς και περιφερειακού ρόλου της ΕΕ, προκειμένου να συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Κυπριακό πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα, σε αυτό το πλαίσιο.

Ο κ. Τσίπρας και η κ. Μογκερίνι συζήτησαν για τις ευρωτουρκικές σχέσεις και τη σημασία της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Αυτή η προοπτική, όπως επεσήμανε, περνάει από τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και τον σεβασμό της αρχής καλής γειτονίας από την Τουρκία με τερματισμό της παραβατικής στρατιωτικής δραστηριότητάς της στο Αιγαίο

O πρωθυπουργός εξέφρασε  επίσης την ανησυχία του για τη σύλληψη στελεχών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, σημειώνοντας πως η ενταξιακή πορεία και ο διάλογος με την Τουρκία για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τώρα πιο αναγκαίος από ποτέ.

Ο κύριος Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί  στη σημασία αναζωογόνησης της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης (δηλ. Συνόδου 2003) και ενημέρωσε για τις ελληνικές πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια.

Συνάντηση με την ΥΕ/ΑΕ Φεντερίκα Μογκερίνι

Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων από τον σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Το σύνολο του επιχειρησιακού μηχανισμού βρίσκεται σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να συνδράμει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των συνεπειών και από λεπτό σε λεπτό αποκαθίσταται η κανονικότητα. Ευχαρίστησα την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, για τη συμπαράστασή της αυτές τις δύσκολες ώρες. Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τον διεθνή ρόλο της Ε.Ε. στην προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας. Στη γειτονιά μας, που οι προκλήσεις πληθαίνουν, στηρίζουμε την ενταξιακη διαδικασία της Τουρκίας και των Δυτικών Βαλκανίων, στη βάση της εκπλήρωσης των κριτηρίων που έχουν τεθεί.

Publié par Alexis Tsipras sur vendredi 21 juillet 2017

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια