Τι Ομπάμα, τι Τραμπ… το ζητούμενο είναι το ίδιο: απομείωση του χρέους!

Στο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στην επιλογή των προσώπων που θα κάνει ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος, καθώς αυτή αναμένεται να δώσει σαφές στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει…

813

Το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βαδίζει η κυβέρνηση, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, είναι: Στάση αναμονής, σκεπτικισμός και στενή παρακολούθηση όλων των εξελίξεων.

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

Σε αυτό το τρίπτυχο, άλλωστε, συμπυκνώνεται και η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτή χαράχθηκε στον νέο πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου, λίγο πριν την ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε βασίσει πολλά στην επικείμενη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα, ειδικά για ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα για το χρέος έναντι της Γερμανίας, σήμανε συναγερμό στο κυβερνητικό επιτελείο, δεδομένου ότι η εκλογή Τραμπ θα μπορούσε να εισαγάγει νέα δεδομένα στην εξίσωση της κρίσης και των ευρωατλαντικών οικονομικών σχέσεων.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, πάντως, τόνιζε στο AXIAplus και στην εφημερίδα «Η Αξία» πως δεν αποκλείεται με τον Τραμπ να πάρουμε πιο εύκολα αυτό που αρνιόντουσαν μέχρι σήμερα οι Γερμανοί στον Ομπάμα για να μας δώσουν… Η κυβέρνηση ήταν, ούτως ή άλλως, λοιπόν, προετοιμασμένη και για τα δύο ενδεχόμενα, υπογραμμίζοντας ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού πως σε αυτό το γεγονός είχαν συντελέσει οι πρόσφατες αποτυχίες των εταιρειών δημοσκοπήσεων σε όλες τις μεγάλες εκλογικές μάχες παγκοσμίως, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Προς επίρρωση τούτων, διπλωματικές πηγές υπενθύμιζαν πως η ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ήταν από τις λίγες που επέλεξαν να συναντηθούν και με το επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον και με το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, ανοίγοντας αμφίπλευρους διαύλους επικοινωνίας.

Για περισσότερα στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ» του Σαββατοκύριακου που κυκλοφορεί…  

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια