Τις «ένδοξες μέρες» του Δεκεμβρίου του 2014 έζησε το χρηματιστήριο: Έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο

368

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2014 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας μάλιστα να κλείσει πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 850 μονάδων.

Η αγορά έχει αρχίσει να αποτυπώνει στο ταμπλό το σοβαρό ενδεχόμενο, η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών να καταγράφεται πολύ έντονο τις τελευταίες ημέρες. Αν και ακόμη όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, η στήριξη που λαμβάνει η Ελλάδα, τόσο από τους Ευρωπαίους πιστωτές όσο και από τους ξένους επενδυτές, έχει καλλιεργήσει τις προσδοκίες ότι το κλίμα εμπιστοσύνης θα μεταφραστεί σε μία ελληνική έκδοση ομολόγου.

Μάλιστα, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν και παραδοσιακά ο όγκος των συναλλαγών υποχωρεί, το ΧΑ έχει επιδείξει τις τελευταίες ημέρες έντονη συναλλακτική δραστηριότητα, ενδεικτικό του ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ενεργό για τις προοπτικές της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 853,54 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,22%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 114,5 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 156,9 εκατ. μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,81%.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια