Την εκταμίευση της δόσης αποφασίζει το ΕWG

443

Συνεδριάζει σήμερα στο Ελσίνκι το ΕWG , όπου αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην εκπλήρωση των βασικών προαπαιτούμενων ώστε να κλείσει και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών το Euro Working Group θα ενημερώσει τα κοινοβούλια των κρατών-μελών προκειμένου να εγκρίνουν την αποδέσμευση της δόσης.

Σχεδόν ως τυπική διαδικασία χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση αφού οι θεσμοί εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την Ελλάδα μετά και την υπογραφή του Μνημονίου  για την παραχώρηση του Ελληνικού, την μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ που κατέχει το ελληνικό κράτος, των αλλαγών στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και της κατάθεσης των υπουργικών αποφάσεων για τις μειώσεις σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια