Τζακ Λιου: Τρέξτε τις μεταρρυθμίσεις

832

«Υπάρχουν σημάδια ότι η ελληνική οικονομία βγαίνει από την ύφεση» τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε συνέντευξη τύπου,  ο κ. Λιου είπε ότι υπάρχει τακτική επικοινωνία ΗΠΑ-Ελλάδας για τις συμφωνίες της χώρας με τους διεθνείς εταίρους της, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο» και τονίζοντας ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειές που έχει καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση έως τώρα.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί», είπε και τόνισε πως οι ιδιωτικοποιήσεις μπορούν να σηματοδοτήσουν έναν δυναμωτικό κύκλο για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις». Ωστόσο, αν και σημείωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα ήταν πολύ σημαντικές, την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν.

«Γνωρίζω», είπε, «πόσο δύσκολο ήταν να περάσουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να μπει το συνταξιοδοτικό σύστημα σε βιώσιμο δρόμο και να γίνουν βήματα για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που επιβαρύνουν τις ελληνικές τράπεζες».

Ειδικότερα, ζήτησε να υπάρξει πρόοδος στις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και με το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων του Οκτωβρίου που περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις και κρίσιμες αλλαγές στον χρηματοοικονομικό τομέα.

«Πιστεύω ότι η ταχεία πρόοδος στις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις -συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών- θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο για ένα θετικό κύκλο που θα ενισχύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις», τόνισε.

 

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος, είχε επισημάνει ότι υπήρξε κοινή τους διαπίστωση ότι η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντικός σταθμός καθώς αποφασίστηκε ότι δεν ήταν βιώσιμο το ελληνικό χρέος και αυτό είναι που αλλάζει το όλο πλαίσιο αφού από εδώ και πέρα συζητάμε πιο τεχνικές λεπτομέρειες και όχι το αν χρειάζεται η ελάφρυνση του χρέους».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια