Τζίνα Δημητροπούλου: Ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσουμε το όνειρο

H Τζίνα Δημητροπούλου μιλά στην «Α» για την παράσταση "Όλα για την Ελίζα" που κέρδισε ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινό

583
ο Μάνος Αντωνίου ο , Μάκης Αρβανιτάκης , ο Ιορδάνης Καλέσης και η Τζίνα Δημητροπούλου επί σκηνής στη ρομαντική κωμωδία "Όλα για την Ελίζα"

Στο Θέατρο Λύχνος ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά η ρομαντική κωμωδία «Όλα για την Ελίζα», μια ιστορία για το θέατρο και τις επιθυμίες που δημιουργεί, που κέρδισε θερμές κριτικές από όσους την είδαν. Το κείμενο μας προσκαλεί να κάνουμε μια βουτιά στα φοβισμένα μας όνειρα και να τα κυνηγήσουμε.

Συνέντευξη στην Ειρήνη Πιτσόλη

Συναντήσαμε την Τζίνα Δημητροπούλου, η οποία υποδύεται την εκατομμυριούχο που ονειρεύεται να παίξει στο θέατρο, και μας μίλησε για την παράσταση.

– Η παράσταση παρουσιάζει ένα έργο μέσα από ένα άλλο έργο. Το θέατρο είναι παιχνίδι;

– Το θέατρο είναι η τέχνη των τεχνών. Επίσης, πιστεύω ότι η ζωή αντιγράφει την τέχνη σε κάποιες περιπτώσεις. Το κείμενο της Μαριάνας Κυριακάκη είναι θέατρο μέσα στο θέατρο. Άρα είναι ένα παιχνίδι.

H Τζίνα Δημητροπούλου,και o Μάνος Αντωνίου, επί σκηνής στη ρομαντική κωμωδία «Όλα για την Ελίζα»
H Τζίνα Δημητροπούλου,και o Μάνος Αντωνίου, επί σκηνής στη ρομαντική κωμωδία «Όλα για την Ελίζα»

– Μίλησέ μας για την ηρωίδα που υποδύεσαι.

– Η ηρωίδα με το πολύ αστείο όνομα Ελπινίκη Τζαβτζαλή είναι μια λαϊκή γυναίκα, ακαλλιέργητη, η οποία από εύνοια της τύχης κερδίζει το τζόκερ, και έτσι αποκτά τη δυνατότητα να υλοποιήσει το όνειρό της, που είναι να υποδυθεί την Ελίζα Ντούλιτλ από τον «Πυγμαλίωνα – Ωραία μου κυρία», του Μπέρναρντ Σω. Βρίσκει, λοιπόν, ένα μικρό θέατρο το οποίο έχει πολλά οικονομικά προβλήματα και πείθει τον επιχειρηματία, τον σκηνοθέτη και τον αμπιγέρ να ανεβάσουν το έργο με αυτήν στον συγκεκριμένο ρόλο, με αντάλλαγμα τα λεφτά της, που θα τους ξελασπώσουν. Από τις οντισιόν του θεάτρου αυτού που ανεβάζει παραστάσεις κουλτούρας, έχει πεταχτεί πολλές φορές έξω ως «ακατάλληλη» και «άξεστη».

Στο Θέατρο Λύχνος για δεύτερη χρονιά η κωμωδία «Όλα για την Ελίζα», μια παράσταση που περνάει με εκπληκτική ταχύτητα από το γέλιο στη συγκίνηση και έχει κερδίσει θερμές κριτικές από όσους την είδαν

– Και έτσι αρχίζει η περιπέτεια;

– Οι δύο ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα. Όπως στο έργο του Μπέρναρντ Σω η ανθοπώλισσα εκπαιδεύεται να γίνει κυρία, έτσι και η Ελπινίκη εκπαιδεύεται να γίνει ηθοποιός και παράλληλα εκπαιδεύει τους τρεις υπευθύνους του θεάτρου, οι οποίοι, χαμένοι μέσα στα χρέη τους, στις αυταπάτες και στην ψευτοκουλτούρα τους, είχαν ξεχάσει την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους. Είχαν ξεχάσει ότι υπάρχουν και άλλα σημαντικά πράγματα στη ζωή, όπως η αγάπη. Αυτά όλα τούς τα ξαναθυμίζει η Ελπινίκη.

 Η Τζίνα Δημητροπούλο και ο Μάκης Αρβανιτάκης επί σκηνής στο "Όλα για την Ελίζα
Η Τζίνα Δημητροπούλο και ο Μάκης Αρβανιτάκης επί σκηνής στο «Όλα για την Ελίζα

– Πώς το καταφέρνει αυτό;

– Το καταφέρνει γιατί πάει με το «θέλω» της και με την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να σταματάμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας σε όποια ηλικία και να είμαστε, και τους δείχνει με την επιμονή, το πάθος, το πείσμα και το κέφι της όλα όσα είχαν ξεχάσει. Δείχνει στον θεατρώνη ότι το θέατρο δεν είναι εμπόριο, στον κουλτουριάρη σκηνοθέτη θυμίζει ότι μπορούμε να πάρουμε χαρά βοηθώντας τους άλλους και ότι ο έρωτας είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

– Ο «κακός» του έργου;

– Στην ιστορία, λοιπόν, υπάρχει ο κακός δημοσιογράφος, ο οποίος, από προσωπική εμπάθεια προς τον σκηνοθέτη, χτυπάει την προσπάθεια παρουσιάζοντας την Ελπινίκη ως κάποια που βρίσκεται εκεί μόνο επειδή έχει χρήματα, ενώ δεν είναι ηθοποιός, και τους τρεις υπεύθυνους του θεάτρου ως ανθρώπους που, ενώ για χρόνια παρουσιάζονταν ως κουλτουριάρηδες και σπουδαίοι, πουλήθηκαν και έδωσαν έναν σημαντικό ρόλο σε κάποια άσχετη.

– Τι μηνύματα περνάει η παράσταση;

– Το πιο σημαντικό μήνυμα που παίρνει ο θεατής είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσουμε το όνειρό μας και ότι πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά σε αυτούς που προσπαθούν να μας αποτρέψουν λέγοντας ότι δεν μπορούμε.

Μάκης Αρβανιτάκης- Τζίνα Δημητροπούλου- Μάνος Αντωνίου
Μάκης Αρβανιτάκης- Τζίνα Δημητροπούλου- Μάνος Αντωνίου

– Είναι μια παράσταση με έντονα συναισθήματα;

– Η παράσταση περνάει με εκπληκτική ταχύτητα από το γέλιο στη συγκίνηση. Το κωμικό στοιχείο προκύπτει από τον χαρακτήρα της Ελπινίκης, που δεν ξέρει καλά ελληνικά, κάνει «γκάφες», έχει «λαϊκό» στυλ. Η συγκίνηση έρχεται από τη δύναμη της ψυχής της, που δείχνει ότι έχει θέληση και καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να υλοποιήσει το όνειρό της, και τελικά το καταφέρνει.

– Δεύτερος χρόνος, πράγμα που σημαίνει ότι το κοινό υποδέχθηκε θερμά το έργο.

– Το έργο ξεκίνησε πέρυσι για λίγες παραστάσεις. Συνεχίστηκε έως το τέλος της σεζόν ακριβώς επειδή άρεσε πολύ στον κόσμο και συνεχίζεται και φέτος. Η αποδοχή του κοινού είναι τεράστια. Περισσότερο με εντυπωσιάζει πόσο αρέσει στο αντρικό κοινό, πώς αντιμετωπίζουν οι άντρες στην παράσταση. Πώς βλέπουν στον σκηνοθέτη στοιχεία του εαυτού τους και αποφασίζουν να τα αλλάξουν.

olagiatineliza2a-600x355
Μάνος Αντωνίου-Ιορδάνης Καλέσης

– Ταυτίζεσαι σε κάποια σημεία με την Ελπινίκη;

– Βρίσκω αρκετά στοιχεία του εαυτού μου στην Ελπινίκη. Ο ρόλος μού έδωσε μεγάλη δύναμη να κυνηγήσω και εγώ κάποια όνειρά μου. Με εντυπωσίασε η αλλαγή της Ελπινίκης, η οποία ήταν το πιο δύσκολο σημείο του ρόλου. Μια γυναίκα που όταν την ρωτάνε «ποιος είναι ο Καβάφης» απαντά «κάποιος που βάφει», φτάνει να αναλύει εξαιρετικά την Ιθάκη.

– Μίλησέ μας για τη συνεργασία με τους άλλους συντελεστές.

– Όλοι οι ηθοποιοί λατρέψαμε το έργο. Μεταξύ μας υπάρχει εξαιρετική χημεία. Ο σκηνοθέτης είναι ο Μάνος Αντωνίου, ο οποίος υποδύεται τον ρόλο του σκηνοθέτη, ο Μάκης Αρβανιτάκης, που υποδύεται τον θεατρικό επιχειρηματία, είναι ο ιδιοκτήτης του Θεάτρου Λύχνος, ο Ιορδάνης Καλέσης υποδύεται τον αμπιγέρ και τον δημοσιογράφο ο Μπάμπης Βρακάς.

– Θα σου λείψει η Ελπινίκη;

– Πρώτα βουρκώνουν τα μάτια μου και μετά απαντάω. Θα μου λείψει πάρα πολύ. Μου έχει δώσει τόσα στοιχεία, που θα τα κουβαλάω μια ζωή.

Info:

ΛΥΧΝΟΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ,
Χαλκιδικής 83, Γκάζι ,
Τηλ.: Κρατήσεις: Καθημερινά 10.00-13.00 & 17.00-20.00 στο 211 012 1686

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια