Τετραμελής οικογένεια Σύρων τα θύματα της χθεσινής τραγωδίας στη Μυτιλήνη

556
Τα μέλη μιας οικογένειας Σύρων προσφύγων από το Χαλέπι είναι τα θύματα της χθεσινής τραγωδίας, δυο μίλια ανοικτά από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Πρόκειται για έναν άνδρα, μια γυναίκα με τα δυο τους παιδιά ένα αγόρι τεσσάρων ετών και ένα κορίτσι έξι ετών που πνίγηκαν όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν, ανατράπηκε.
Στη βάρκα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων επέβαιναν άλλα εννέα άτομα. Τα έξι διασώθηκαν ενώ τρία μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος μεταφορέας, ακόμα αγνοούνται.
Σήμερα το πρωί, στη Λέσβο σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 2.902 πρόσφυγες και μετανάστες. Στη Χίο βρίσκονταν 2.420 και στη Σάμο 1.063. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρισκόταν 6.385 άτομα τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια