Τα πρώτα καλά λόγια του Σοίμπλε για την Ελλάδα

780

Η Ελλάδα μπορεί σταδιακά να ξαναρχίσει να στέκεται στα δικά της πόδια δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας έχει εφαρμόσει την πλειονότητα των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν και κινείται προς την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της αγοράς.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε έρχονται λίγη ώρα μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.

Στον αντίποδα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σκληρός απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία. Μιλώντας στο Der Spiegel, δήλωσε:  «Εάν η πλειοψηφία στη Βρετανία επιλέξει το Brexit, αυτό θα συνιστούσε απόφαση εναντίον της ενιαίας αγοράς. Μέσα είναι μέσα, έξω είναι έξω» και συμπλήρωσε πως σε ενδεχόμενο Brexit θα ήταν λάθος να υπάρξουν εκκλήσεις για εμβάθυνση της ενοποίησης της Ευρώπης, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν πολιτικά ανόητο μετά από ένα τέτοιο δημοψήφισμα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια