Τα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας για το Μάντσεστερ: Οι τρομοκράτες έκλεψαν αθώες ζωές

284

Το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ που άφησε πίσω του, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 22 νεκρούς και 59 τραυματίες κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου με αρκετές εφημερίδες να εστιάζουν στο γεγονός ότι στόχος των τζιχαντιστών έγιναν για πρώτη φορά νεαρά παιδιά. Στη λογική αυτή η φωτογραφία που κυριαρχεί είναι αυτή της 8χρονης Σάφι Ρόουζ, της Κύπριας που είναι το μικρότερο θύμα της νέας τραγωδίας.

«Οι τρομοκράτες έκλεψαν αθώες ζωές» γράφει χαρακτηριστικά ο Guardian με τους Times να αποκαλύπτουν τους δεσμούς του 22χρονου δράστη, Σαλμάν Αμπέντι με τη Λιβύη.

Για το «απόλυτο κακό» κάνει λόγο η Sun επιλέγοντας για το πρωτοσέλιδό της να βάλει δίπλα-δίπλα την 8χρονη Σάφι με τον 22χρονο τζιχαντιστή.

«Κακό πέρα από κάθε φαντασία» βάζει τίτλο η Daily Express ενώ η Manchester Evening News εστιάζει στους αγνοούμενους καλώντας τους πάντες να προσευχηθούν γι’ αυτούς αλλά και για τα θύματα.

«Η φωτογραφία της αθωότητας που σκοτώθηκε από το κακό» γράφει η Mirror βάζοντας στο πρωτοσέλιδό της και αυτή την 8χρονη Σάφι από την Κύπρο.

«Τώρα σκοτώνουν τα παιδιά μας» γράφει η Metro, «Ο στρατός στους δρόμους για να αποτρέψει μια δεύτερη επίθεση» γράφει η Telegraph και η Daily Mail.


Διεθνής Τύπος

Το πρωτοσέλιδο της El Tiempo

Οι New York Times με τη χαρακτηριστική φωτογραφία της κοπέλας που έκανε τον γύρο του κόσμου

Εφημερίδα του Καναδά

Η Washington Post

Επίθεση κατά παιδιών, γράφει η αυστραλιανή Sydney Morning Herald

Συναυλία θανάτου, ο τίτλος της El Periodico

Το εξώφυλλο της Le Monde


Και άλλα πρωτοσέλιδα από τον κόσμο:

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια