Τα πριμ επιτάχυνσης, οι διαιτησίες και οι δικαιολογίες!

748

επειδή ακούω τον υπουργό Υποδομών να θριαμβολογεί ότι δήθεν μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων το Ελληνικό Δημόσιο επωφελήθηκε 750 εκατ. ευρώ, τον καλώ να αφήσει τα πολλά λόγια και αν κόπτεται για διαφάνεια να εστιάσει σε τρία σημεία με τεράστια σημασία:

spirtzis

  • Πρώτον, να ψάξει και να βρει τους υπεύθυνους για τον διπλασιασμό της τιμής των έργων σε Μετρό και Αυτοκινητόδρομους εξαιτίας των πριμ επιτάχυνσης, των αποζημιώσεων και των διαιτησιών!
  • Δεύτερον, να αποδώσει πολιτικές ευθύνες στο δίδυμο Καραμανλή – Σουφλιά για την διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2007!
  • Τρίτον, να βάλει ανεξάρτητο μηχανικό ή εμπειρογνώμονα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που άλλωστε χρηματοδοτεί τα έργα, ή ακόμη κάποιο εξειδικευμένο στέλεχος της Κομισιόν, προκειμένου να ελέγξει κατά πόσον από την εξέλιξη των έργων είναι δικαιολογημένα τόσο τα πριμ επιτάχυνσης όσο και τα αποτελέσματα των διαιτησιών…

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια