Τα κανάλια δεν συγκινούν πλέον τους επιχειρηματίες

Το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών περιορίστηκε στα ήδη υπάρχοντας κανάλια

419

Τα τηλεοπτικά κανάλια έπαψαν να συγκινούν τους κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας. Εντελώς αδιάφοροι είναι και οι ξένοι επενδυτές που θεωρούν τελειωμένη την ελληνική τηλεοπτική αγορά.

Το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών περιορίστηκε στα ήδη υπάρχοντας κανάλια, τα οποία έτσι κι αλλιώς έπρεπε να διεκδικήσουν άδεια και ο μόνος νέος παίκτης που εμφανίστηκε είναι ο γνωστός από τα παλιά Φίλιππος Βρυώνης, που είχε πωλήσει πριν από δύο μήνες το «Epsilon» στον Ιβάν Σαββίδη.

Με εγγυητική επιστολή που εξασφάλισε από την τράπεζα που είχε συνδεθεί με τα βοσκοτόπια του προηγούμενου διαγωνισμού, αφού οι συστημικές τράπεζες αρνήθηκαν να του χορηγήσουν προβάλλοντας ως προϋπόθεση τον έλεγχο της νομιμότητας των κεφαλαίων, ο Φίλιππος Βρυώνης διεκδικεί την έκτη άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ έχει έτοιμο τον μηχανισμό για να εκπέμψει και πάλι ένα πρόγραμμα που θα παραπέμπει στη γνωστή συνταγή και στα γνωστά πρόσωπα του «Epsilon».

Τίτλοι τέλους για το Mega

Όπως επανειλημμένα είχε αποκαλύψει η «ΑΞΙΑ», παρά τη σχετική φημολογία και τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα διαφόρων εφημερίδων και σάιτ, το MEGA δεν επρόκειτο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οι τραπεζίτες σε καμμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε κούρεμα δανειακών υποχρεώσεων του καναλιού, ενώ ήταν αδύνατη η συνύπαρξη του Βαρδή Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη. Το πρόβλημα ήταν και οικονομικό, αφού σε καμμία περίπτωση οι νέοι μέτοχοι του MEGA δεν ήταν διατεθειμένοι φορτωθούν τα θαλασσοδάνεια του Μπόμπολα και του ΔΟΛ.

Η στρατηγική Μαρινάκη

Η εξέλιξη του Mega δεν σημαίνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μείνει εκτός τηλεόρασης. Δεν αποκλείεται, και μάλιστα σύντομα, να αγοράσει ένα από τα υπάρχοντα κανάλια. Στον διαγωνισμό δεν συμμετείχε ούτε ο Δημήτρης Μάρης, παρά τη φημολογία ότι θα κατέθετε σχετικό φάκελο.

Παράγοντες της αγοράς είχαν προεξοφλήσει το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημήτρη Μάρη αυτόνομα στον διαγωνισμό, γιατί τα ποσά που απαιτούνται για την άδεια και το στήσιμο ενός νέου καναλιού είναι τεράστια και δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να τα αντέξει.

Άλλωστε, για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες καταφεύγει σε δανεισμό, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Άλλωστε, το εγχείρημα του «Έθνους», το οποίο ανέλαβε εργολαβικά από τον Σαββίδη, πάει από το κακό στο χειρότερο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να καλύπτουν ένα μεγάλο παθητικό σε μηνιαία βάση.

Πίεσαν αλλά δεν πέτυχαν τίποτα

Αυτοί που αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση των μετόχων του MEGA να μην συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις άδειες, επιταχύνοντας το λουκέτο στο πάλαι ποτέ κραταιό κανάλι, είναι οι εργαζόμενοι. Με καθυστέρηση 18 μηνών αποφάσισαν να κάνουν… επανάσταση μεταδίδοντας δελτία ειδήσεων.

Στην ουσία επιχείρησαν να πιέσουν τους μετόχους έστω και στο παραπέντε του διαγωνισμού, αλλά τελικά δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα. Το τέλος του καναλιού που για πολλά χρόνια υπήρξε ο βασικός πυλώνας της διαπλοκής ήταν προδιαγεγραμμένο μετά τη χρεοκοπία της «Πήγασος» του Γ. Μπόμπολα και του ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη.

Η χαριστική βολή για το MEGA δόθηκε από την απόλυτη ταύτισή του με την τρόικα και τις επιλογές της. Η γραμμή αυτή χρεώνεται στους Γ. Μπόμπολα και Σταύρο Ψυχάρη, οι οποίοι νόμισαν ότι η ταύτισή τους με τους δανειστές θα τους διέσωζε και για μία ακόμα φορά τα θαλασσοδάνεια θα φορτώνονταν οι τράπεζες.

Μαύρες σελίδες

Βέβαια, δεν είναι άμοιρα ευθυνών και πολλά διευθυντικά στελέχη του καναλιού που είχαν ταυτιστεί με την εργοδοσία γράφοντας μαύρες σελίδες στα χρόνια της ενημέρωσης με την τρομοκρατία που είχαν ασκήσει στον κόσμο στη διάρκεια του δημοψηφίσματος και τα στημένα γκάλοπ. Τελικά, τα στελέχη πήραν στον λαιμό τους 450 εργαζόμενους που δεν φταίνε σε τίποτα.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια