Τα εργασιακά τίθενται στην διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση

467

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης η Κυβέρνησης θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους θεσμούς τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τις ομαδικές απολύσεις.

Σχετικά με τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα οι θεσμοί προκειμένου να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις προτείνουν η κατάργηση των δύο επιπλέον μισθών να ισχύσει με τις νέες προσλήψεις, ενώ για τους ήδη εργαζόμενους να επιμερισθεί στους υπόλοιπους δώδεκα.

Όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις, οι δανειστές ζητούν άρση των περιορισμών των ομαδικών απολύσεων για μεγάλες επιχειρήσεις και κατάργηση του υπουργικού βέτο. Επιπλέον, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης υπάρχει η πρόταση για μεταφορά στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) της απόφασης για τις ομαδικές απολύσεις.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια