Τα βενετσιάνικα μαχαιρώματα της ενημέρωσης

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

1040

To όργιο φημών των τελευταίων ημερών μοιάζει περίπου με τις ενέδρες των μαχαιροβγαλτών στα σκοτεινά στενοσόκακα της μεσαιωνικής Βενετίας. Όλες αυτές τις μέρες, λοιπόν, που οι Διοικήσεις των ενώσεων των δημοσιογράφων εξακολουθούσαν σε μια ακατανόητη, απεργιακή κινητοποίηση να παραδίδουν σεμινάρια ομφαλοσκόπησης, «μάθαμε» ότι: «παραιτήθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τελεί υπό παραίτηση ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, πέφτει η Κυβέρνηση και πάμε σε εκλογές».

Όλα αυτά, βεβαίως, είχαν σχέση με την αλήθεια όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, πλην όμως μερικοί από τους απεργούντες δημοσιογράφους τα ανηπαρήγαγαν ευχάριστα κα με εξαιρετική σπουδή.

Αυτοί ήταν –ή μερικοί από αυτούς- που έστησαν «βενετσιάνικες ενέδρες», γιατί ο κόσμος τα είδε όλα αυτά, τα συζήτησε, αναρωτιόταν… Ποια, όμως, είναι η αλήθεια; Φυσικά και ύστερα από την αξιολόγηση θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις. Αλλά, όπως λέμε συχνοί συνομιλητές του πρωθυπουργού «το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας». Εκλογές αποκλείονται, ανασχηματισμός καθόλου. Όπως και το να μετακινηθεί ο κύριος Τσακαλώτος από το Υπουργείο Οικονομικών σε άλλο πόστο δεν αποκλείεται, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το έχει ζητήσει ο ίδιος.

Αυτό που σίγουρα βρίσκεται στην ακριβώς απέναντι όχθη της αλήθειας είναι η πρόθεση του Πάνου Καμμένου να αποσύρει τη στήριξή του από την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα γήινα δεδομένα, τέτοιο ενδεχόμενο δεν υφίσταται. Είναι, επίσης, κομμάτι των συζητήσεων το τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός, στην περίπτωση κατά την οποία υπάρξει εμπλοκή με τους δανειστές. Το ενδεχόμενο αυτό είναι ισχνό, ωστόσο οι εκτιμήσεις λένε πως αν συμβεί, το αποτέλεσμα θα είναι το δημοψήφισμα και όχι οι εθνικές κάλπες.

Το’ χουμε ξαναγράψει και θα εξακολουθήσουμε να το λέμε, τουλάχιστον ως βάση της συζήτησης: δεν υπάρχει κανείς από τους δρώντες πολιτικούς παράγοντες, που να θέλει να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα αυτή τη στιγμή. Οι φερόμενοι ως πρόθυμοι να το κάνουν προκαλούνται διαρκώς για το τι θα πράξουν εναλλακτικά στην κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία και η χώρα κα δεν απαντούν. Οπότε, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, μια νέα εκδοχή του διλήμματος «Τσίπρας ή χάος» στην παρούσα φάση δεν είναι εκτός λογικής, παρά την υπερβολή στην διατύπωσή του.

Είναι φορές, λοιπόν, που τα μεσαιωνικού τύπου βενετσιάνικα μαχαιρώματα της ενημέρωσης δεν πετυχαίνουν το στόχο τους και η αποτυχία τους έρχεται να θυμίσει στους… «δράστες» ότι ,ακόμη και η πόλη των δόγηδων, κάποτε ξέφυγε από τον Μεσαίωνα. Ελπίζουμε ότι αυτή η στιγμή θα έρθει και για την ελληνική δημοσιογραφία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ