Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 2,4 δισ.

369

 Στα 2,4 δισ. ευρώ έφτασε το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1,93 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,75 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Κατά την περίοδο αυτή τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 29,93 δισ. ευρώ, από 27,99 δισ. ευρώ πέρυσι.

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Την ίδια περίοδο οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 32,28 δισ. ευρώ, από 30,1 δισ. ευρώ. Σ’ αυτές τις δαπάνες περιλαμβάνονται και τα ποσά ύψους περίπου 1,15 δισ. ευρώ που αφορούν στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και δαπάνες ύψους 451 εκατ. ευρώ που αφορούν στη συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια