Σύννεφα εμφυλίου πάνω από την Βενεζουέλα [pics]

386

Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ  στο Καράκας και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να διαδηλώσουν με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του Νικόλας Μαδούρο από την προεδρία.

anthrwpokynhghto1

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης ελπίζει ότι θα συγκεντρώσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην πρωτεύουσα, συμμετοχή που ίσως επετεύχθη όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

 

devil-praxikophma

Αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί από νωρίς σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας και πολλοί διαδηλωτές ανέφεραν ότι έχουν στηθεί μπλόκα σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες ενώ πολλά καταστήματα έκλεισαν υπό το φόβο επεισοδίων τα οποία τελικά δεν αποφεύχθηκαν.

 

anonymous-venezuella

Οι διαδηλωτές τον κατηγόρησαν για άλλη μια φορά για την βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα καθώς επίσης και σκοπιμότητες πίσω από την καθυστέρηση της διενέργειας δημοψηφίσματος, κάτι που θα μπορούσε να τερματίσει τη θητεία του.

 

kitrinesshmaies

Την ίδια στιγμή όμως χιλιάδες ακόμη κάτοικοι κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας από την μεριά τους υπέρ του Μαδούρο και της παραμονής του στην εξουσία.   Ο Μαδούρο ισχυρίζεται πως το κόμμα της αντιπολίτευσης σχεδιάζει πραξικόπημα, παρόμοιο με προσπάθεια του 2002 να ρίξουν την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του προκατόχου του, Ούγκο Τσάβες.

laothalassa-1

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι και που κινητοποίησαν χιλιάδες πολίτες να κατέβουν στους δρόμους και να τον υπερασπιστούν, αναζωπυρώνοντας την ίδια στιγμή φόβους για επανάληψη των βίαιων αντιπαραθέσεων που είχαν λάβει χώρα το 2014, γνωστές ως Guarimbas, που άφησαν πίσω 43 νεκρούς και 870 τραυματίες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια