Σχέδιο Γιούνκερ: Πρόσβαση σε χρηματοδότηση για 141.800 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

644

Πρόσβαση σε χρηματοδότηση για 141.800 επιχειρήσεις αναμένεται να εξασφαλίσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων, σύμφωνα με την αποτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα αποτελέσματα του λεγόμενου επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα, ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), που αποτελεί τον πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ, η Επιτροπή καταγράφει μέχρι στιγμής υλοποίηση έργων σε 26 κράτη μέλη (πλην της Κύπρου και της Μάλτας), τα οποία αναμένεται να πυροδοτήσουν συνολικές επενδύσεις ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ) έχει εγκρίνει 185 συμφωνίες χρηματοδότησης ΜΜΕ, με συνολική χρηματοδότηση από το ΕΤΣΕ ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Περίπου 141.800 ΜΜΕ αναμένεται να ωφεληθούν.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια