Σφοδρή αντίδραση από Ομογένεια και ΑΧΕΠΑ για την απίστευτη ανιστόρητη πρόκληση του NBC [Βίντεο]

570

Ως γνωστόν οι σχολιαστές του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, που μετέδωσαν την τελετή έναρξης του Ρίο, υπέπεσαν σε μια σειρά από ιστορικά και γεωγραφικά λάθη. Ωστόσο, έχουν πλέον ξεσηκώσει θύελλα σφοδρών αντιδράσεων από την ελληνική ομογένεια. Πριν από λίγο η ΑΧΕΠΑ και συγκεκριμένα εκ μέρους του διεθνούς οργανισμού, ο ύπατος πρόεδρος Ανδρέας Ζαχαριάδης εξέδωσε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση.

«Η American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), ως ηγέτιδα ένωση, βάσει των μελών της, για τους εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες με ελληνικές ρίζες, αλλά και τους Φιλέλληνες Αμερικανούς πολίτες,  είναι πλήρως απογοητευμένη για την κατάφωρη κατάχρηση και διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο, που παρουσίασαν οι παραγωγοί του NBC Olympics κατά την διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπως μάλιστα ανακοινώθηκε από τον ύπατο πρόεδρο Ανδρέα Ζαχαριάδη.

Οι σχολιαστές του NBC πραγματικά ξαναέγραψαν την ιστορία, λέγοντας πως ο Μέγας Αλέξανδρος προήλθε από το έθνος της πρώην Γιουγκοσλαβικής και κέρδισε μετάλλια στους αρχαίους ολυμπιακούς Αγώνες. Η εκπομπή NBC Olympics δεν ανέφερε σωστά το όνομα FYROM, όπως έχει κατοχυρωθεί από την Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ αντίθετα ανέφεραν το όνομα «Μακεδονία».

«Είναι ανεπίτρεπτο και ανεύθυνο για το NBC να μεταδίδει τέτοιες σκανδαλώδεις ιστορικές ανακρίβειες σε ένα παγκόσμιο ακροατήριο», ανέφερε ο Andrew Zachariades. Ο Ύπατος Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι «το ερευνητικό τμήμα του NBC σαφώς δεν προχώρησε στην ορθή επιμέλεια. Καλούμε τους Έλληνες να καλέσουν όλο το κανάλι NBC, αλλά και τους παραγωγούς του NBC Olympics να διορθώσουν το αρχείο σε ένα σημείο κατά την διάρκεια της υπόλοιπης κάλυψης των Ολυμπιακών αγώνων την ώρα που θα έχουν το μεγαλύτερο κοινό.»

Να θυμίσουμε ότι οι άνθρωποι του NBC υπέπεσαν είτε σε γκάφα ολκής είτε θέλησαν να προκαλέσουν τη χώρα μας, παρουσιάζοντας τον διεθνούς φήμης από την παγκόσμια ιστορία αρχαίο Έλληνα Στρατηλάτη, ως… Σκοπιανό Ολυμπιονίκη!

Συγκεκριμένα, κατά την παρέλαση της Ολυμπιακής αποστολής της ΠΓΔΜ, αρχικά είχαν αποκαλέσει τη γείτονα χώρα ως «Μακεδονία», ενώ λίγο αργότερα ανέφεραν πως από το σλαβικό κράτος προέρχεται ο βασιλιάς Φίλιππος ο Β’, όπως και ο γιος του Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος είχε λάβει μέρος στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες! Σημείωσαν μάλιστα πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της Μακεδονίας!

Αν οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι τα είπαν σκόπιμα για κάποιο λόγο που χρήζει άλλης ανάλυσης ή απλά είναι ανιστόρητοι είναι ένα διαφορετικό ζήτημα. Το κανάλι πάντως είναι ανεκδιήγητο, καθώς αγνόησε ακόμα και το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνωρίζει επίσημα την ονομασία της γείτονας χώρας ως ΠΓΔΜ, ενώ και οι διοργανωτές του «Ρίο 2016» αναφέρουν και αναγράφουν το κράτος ως «FYROM».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια