Συρία: Βομβαρδισμός μαιευτηρίου στην επαρχία Ιντλίμπ

601

Ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια του Ιντλίμπ στη Συρία βομβαρδίστηκε, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Independent.

Όπως αναφέρει η Λίζι Ντέρντεν της βρετανικής εφημερίδας, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Save the Children» που στηρίζει το νοσοκομείο ανέφερε πως η είσοδος του κτιρίου έχει καταστραφεί έπειτα από αεροπορική επιδρομή.

Η δημοσιογράφος, μάλιστα, υποστηρίζει πως από την επίθεση υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί και επισημαίνει πως κυκλοφορούν φωτογραφίες του κατεστραμμένου κτιρίου, με τα συντρίμμια να έχουν εκτοξευθεί στο δρόμο.

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης, Καρολίν Άνινγκ, μιλώντας στον Independent εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε μία από τις εγκαταστάσεις μας στη Συρία», πρόσθεσε.

Το νοσοκομείο είναι το μοναδικό μαιευτήριο σε μια ακτίνα περίπου 110 χιλιομέτρων και κάθε μήνα παρέχει φροντίδα σε περίπου 1.300 γυναίκες και παιδιά. Τον περασμένο μήνα γεννήθηκαν 340 μωρά, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια