Συντονισμό, συνεργασία και αλληλεγγύη, ζήτησε ο Πρωθυπουργός από την Κωνσταντινούπολη

410

Τις ευχαριστίες του στα Ηνωμέμα Έθνη, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στο πλαίσιο της συνάντησης Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο του ΟΗΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη Σύνοδο περισσότερο αναγκαία από ποτέ, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που χρήζουν ανθρωπιστικής βοήθειας αυξάνεται καθημερινά.

«Έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση,  χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα που να αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια» είπε ο Πρωθυπουργός και υπερότονισε ότι δεν θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτό το νέο όραμα χωρίς να δημιουργήσουμε, επίσης, ένα νέο όραμα για την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

«Πριν από 70 χρόνια, η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα υπογράμμισε την ανάγκη να προστατέψουμε την έμφυτη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα απαράγραπτα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Από τότε, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ανθρωπιστικό δίκαιο αποτελούν πρότυπα, για τα  οποία κρίνονται όλα τα κράτη» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ωστόσο όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας έχουμε όμως πολύ δρόμο να κάνουμε ακόμα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μεγαλώνουν, – και έχουν πολύπλευρες ανθρωπιστικές συνέπειες. Εμείς, στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα δύο σημαντικές κρίσεις: την οικονομική και την προσφυγική. Και βρισκόμαστε στο κέντρο μιας γειτονιάς που αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά ζητήματα ασφάλειας, σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο σημαντικές είναι οι συζητήσεις που διεξάγονται σήμερα και αύριο, προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις αντιδράσεις μας σε εκείνη την κρίση που βρίσκεται πίσω από όλες τις υπόλοιπες: την ανθρωπιστική κρίση. Και αυτή η κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από τον συντονισμό, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη» κατέληξε στην ομιλία του ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια