Συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις ο Ερντογάν – 900 αστυνομικοί σε διαθεσιμότητα

352

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς μετά την παραπομπή 99 στρατιωτικών σε δίκη για την βίαιη προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας, 900 αστυνομικοί που υπηρετούν στη Άγκυρα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το κίνημα του ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας έχει υποδείξει ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος.

Σημειώνεται ότι το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, το «ΑΚΡ»,  είχε χρησιμοποιήσει τους υποστηρικτές του κινήματος Γκιουλέν κατά των κοσμικών κεμαλικών τη δεκαετία του 2000, ωστόσο η ρήξη μεταξύ του ισχυρού άνδρα της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και του ισλαμιστή ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστού στις ΗΠΑ, οδήγησε σε μαζικές εκκαθαρίσεις «γκιουλενικών» στην αστυνομία και στη Δικαιοσύνη.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια