Συνελήφθη για απάτη ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης!

598

 

Συνελήφθη χθες το βράδυ (Δευτέρα 16/5) στην Κηφισιά ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του, Γεωργία, μετά από ένταλμα που αφορούσε κατηγορία για «μίζα» περίπου 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, ποσό που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν από γερμανική εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Η έφοδος των ανδρών της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του ζεύγους έγινε  μετά το ένταλμα του ανακριτή διαθφοράς Νίκου Τσιρώνη. Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της κακουργηματικής απάτης.

Ο κ. Μαρτίνης κατηγορείται ότι ως πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από το 2001 μέχρι και το τέλος της προεδρίας του είχε διασπαθίσει πολύ  μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως όλα δείχνουν προς ιδίον όφελος, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν κι άλλα σοβαρά και περίεργα ζητήματα…

Να σημειωθεί ότι ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του «Ερρίκος Ντυνάν» αλλά και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει ανοιχτά «αμαρτωλά θέματα», τα οποία αφορούν σε σχέσεις «φιλίας και χρήματος» με την ευρύτερη οικογένεια Μητσοτάκη…

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν χθες (16-03-2016), σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 75χρονος ημεδαπός και η 67χρονη σύζυγος του, με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτη σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (Τρίτη 17/5) στον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια