Συνεδριάζει σήμερα η Διεθνής Επιτροπή για τα εργασιακά – Όχι στις ομαδικές απολύσεις ξεκαθαρίζει ο Γ. Κατρούγκαλος

597

Το πόρισμα των ελληνικών θέσεων για τα εργασιακά αναμένεται να εκδώσει η Διεθνής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει σήμερα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της θα προκύπτει ο τρόπος με τον οποίο το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα θα ευθυγραμμιστεί με τις βέλτιστες πρακτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελληνική πλευρά επιθυμεί την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενώ οι δανειστές επιμένουν στις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναζητηθεί η χρυσή τομή εν όψει της διαπραγμάτευσης του Υπουργού Εργασίας με τους Θεσμούς το φθινόπωρο.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τεθεί θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπογράμμισε τις «κόκκινες» γραμμές της Κυβέρνησης στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια