Συνάντηση Τσίπρα – Jagland: Συζητήθηκαν το προσφυγικό και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας

786

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland. Επί τάπητος τέθηκαν το προσφυγικό και οι σχέσεις της Ε.Ε με την Τουρκία.

Σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει ότι: «Σήμερα (25/5) το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Thorbjørn Jagland, με τον οποίο συζήτησαν τη συνεργασία Ελλάδας και Συμβουλίου της Ευρώπης επί του προσφυγικού ζητήματος, και ιδιαίτερα τη συμβολή του Οργανισμού στην εφαρμογή της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Γιάγκλαντ συνεχάρη την Ελλάδα για το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί την προσφυγική κρίση αποτελεσματικά και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του Πρωθυπουργού στην επικείμενη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 22 Ιουνίου στην έδρα του Οργανισμού στο Στρασβούργο».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια