Συμφωνία Κυβέρνησης –δανειστών προεξοφλούν οι αγορές

Επιμέλεια: Αγγελική Λάζου

551

 

Το χαλί στρώνουν οι αγορές εν όψει Eurogroup ώστε να ανακοινωθεί επιτέλους η συμφωνία Ελλάδας- δανειστών που θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και στην εκταμίευση των δόσεων. Μάλιστα προς επίρρωση των παραπάνω , δημοσίευμα των  Financial Times αναφέρει πως οι επενδυτές ελληνικών ομολόγων αντέδρασαν θετικά στην προοπτική συμφωνίας εκτιμώντας πως θα μπορούσε να ελαφρύνει επί δεκαετίες τα δάνεια που έχει πάρει η χώρα από την Ευρωζώνη.

Οι τιμές των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αυξήθηκαν χθες, ωθώντας την απόδοση των 10ετών τίτλων σε ετήσιο χαμηλό 7,34%.  Η απόδοση των ομολόγων λήξης του 2019, τα οποία είχαν φθάσει σχεδόν στο 20% κατά τη διάρκεια των περυσινών διαπραγματεύσεων έχει επανέλθει στο 7,6%.

Ενδεικτικό του θετικού κλίματος που επικρατεί , σύμφωνα με τους Financial Times  είναι πως τραπεζικοί κολοσσοί όπως η Morgan Stanley και η UBS, εξέδωσαν συστάσεις αγοράς για τις μετοχές ελληνικών τραπεζών, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι μία συμφωνία με τους δημόσιους πιστωτές. Εξέλιξη που θα δώσει στην Ελλάδα πρόσβαση σε νέες γραμμές πιστώσεων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια