Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων επιχειρηματίες που υπεξαίρεσαν δάνεια

460

Έρευνα για δάνεια που έχουν υπεξαιρεθεί από επιχειρηματίες έκανε η εταιρεία McKinsey, για λογαριασμό του ΤΧΣ.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρία ανέλυσε χαρτοφυλάκια μεγάλων επιχειρηματικών δανείων από τις τράπεζες και διαπίστωσε πως τα μη εξυπηρετούμενα «ανοίγματα» έχουν φτάσει στο ύψος των 105 δις ευρώ, δηλαδή το 50% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, με 1 στα 2 δάνεια να παρουσιάζει καθυστέρηση από 31 ημέρες και πάνω.

Η McKinsey εστίασε την έρευνά της στο επιχειρηματικό κλάδο και κατέληξε πως από 21 αρχικά κλάδους που εξέτασε σε αρκετούς – συγκεκριμένα σε αυτούς τους τουρισμού, τροφίμων-ποτών, υγείας, μεταφορών και ιχθυοκαλλιέργειας, έχουν δάνεια 7,5 δις ευρώ εκ των οποίων τα 4,5 δις είναι μη εξυπηρετούμενα.

Στην περίπτωση που αποδειχτεί ότι οι επιχειρηματίες με τα «κόκκινα δάνεια» έχουν βγάλει τα δάνειά τους στο εξωτερικό, τότε θα κληθούν να τα επιστρέψουν διαφορετικά θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριές ποινές φυλάκισης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια