Στο στόχαστρο τα εφοπλιστικά δάνεια της Εθνικής

Αλλά και τα δάνεια σε εφοπλιστές για αγορές ακινήτων της ίδιας της τράπεζας

399

Προκαταρκτική εξέταση έχουν ξεκινήσει οι οικονομικοί εισαγγελείς διαμέσου της οποίας διερευνούν πιθανά αδικήματα σχετικά με τα δάνεια που έχει χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα σε Έλληνες εφοπλιστές.

Το ζήτημα των ναυτιλιακών δανείων το έχει θέσει μετ’ επιτάσεως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και μάλιστα ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας, έχει πιεσθεί πάρα πολύ προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σε βάθος και οι αρμόδιες υπηρεσίες να εκδώσουν σχετικά πορίσματα.

Παράλληλα, η έρευνα θα στραφεί και στον έλεγχο των δανείων που χορήγησε η Εθνική σε εφοπλιστές προκειμένου να αγοράσουν ακίνητα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, πολλά από τα οποία ανήκαν στην ίδια την Εθνική Τράπεζα. Και η υπόθεση αυτή παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και ήδη υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ποινικών ευθυνών και για τα τραπεζικά στελέχη αλλά και για τους εφοπλιστές!

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια