Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο η εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση Βγενόπουλου

711

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει από το πρωί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, μετά τις καταγγελίες που η ίδια είχε κάνει, για παρεμβάσεις στο έργο της, από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, όταν ερευνούσε το φάκελο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο την εισαγγελική λειτουργό, καθώς ολοκληρώθηκε η πειθαρχική έρευνα για τους χειρισμούς της στην υπόθεση, την οποία, υπενθυμίζεται, η κυρία Τσατάνη είχε αρχειοθετήσει.

Η πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως ξεκίνησε μετά και από ενστάσεις που προέβαλλαν οι κυπριακές αρχές για τους χειρισμούς της στην εν λόγω υπόθεση.

Η έρευνα διενεργήθηκε αρχικά από την ίδια την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ολοκληρώθηκε από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ασπασία Καρέλου, η οποία και συνέταξε πόρισμα παραπομπής της εισαγγελέως Τσατάνη στο Πειθαρχικό, πόρισμα που επικυρώθηκε και από την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ακολούθως, η κυρία Θάνου, άσκησε πειθαρχική αγωγή, όπως λέγεται νομικά, σε βάρος της κυρίας Τσατάνη για δύο παραπτώματα, κρίνοντας ότι η «συμπεριφορά της εισαγγελέως εφετών δεν συνάδει με την ιδιότητα της και θίγει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια