Στο Λονδίνο για την εξασφάλιση ρευστότητας των επιχειρήσεων ο Γ. Σταθάκης

625

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος έθεσε το θέμα της περαιτέρω αύξησης των ετήσιων χρηματοδοτήσεων προς την ελληνική οικονομία, με έμφαση στις ανάγκες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο Γιώργος Σταθάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και με τους εκτελεστικούς διευθυντές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Ενημερώθηκε αφενός για την ολοκλήρωση της συμβασιοποίησης του προγράμματος διεθνών εμπορικών πιστώσεων προς τις ελληνικές τράπεζες και αφετέρου ενημερώθηκε για τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της EBRD για τη συμμετοχή στην πλατφόρμα αναδιάρθρωσης δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, της Eurobank και της Alpha Bank.

Ο Γιώργος  Σταθάκης ενημερώθηκε επίσης για την αναμενόμενη χρηματοδότηση του ΤΑΡ από την EBRD, με 500 εκατ. ευρώ, στους αμέσως επόμενους μήνες.

Εξετάστηκε επίσης η διαδικασία συμμετοχής της τράπεζας στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε τελετή για την υπογραφή τροποποίησης του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας με την EBRD.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια