Στον Στ. Πιτσιόρλα οι στρατηγικές επενδύσεις, στον Αλ. Χαρίτση η Βιομηχανία

243

Δύο από τους σημαντικότερους τομείς που σχετίζονται με την προσέλκυση και τη διευκόλυνση επενδύσεων περνούν υπό την εποπτεία του νέου υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Σύμφωνα με την απόφαση καθορισμού αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Οικονομίας, ο τέως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και από τα λίγα κυβερνητικά στελέχη που έχουν την «έξωθεν καλή μαρτυρία» από τον επιχειρηματικό κόσμο, αναλαμβάνει την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικών Επενδύσεων, καθώς και το τμήμα Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ). Επίσης στις αρμοδιότητές του πέρασε το τμήμα Δημόσιων Επενδύσεων της Διεύθυνσης Αναπτυξιακής Στρατηγικής, ενώ από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση θα είναι υπεύθυνος για τη Διεύθυνση Κεφαλαίων Εξωτερικού της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την «Enterprise Greece», τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Αλ. Χαρίτσης για τη Βιομηχανία 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας διατηρεί την εποπτεία του ΕΣΠΑ, αλλά παράλληλα αναλαμβάνει τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας που μέχρι τον ανασχηματισμό ήταν υπό την εποπτεία της Θ. Τζάκρη. Σύμφωνα με το ΦΕΚ στο οποίο καθορίζονται οι αρμοδιότητες, ο Αλ. Χαρίτσης αναλαμβάνει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ, την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, την Ειδική Γραμματεία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (ΕΓ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π).

Επίσης αναλαμβάνει τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, την εποπτεία της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) και από τη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια