Στοκχόλμη: Φορτηγό σκορπά το θάνατο σε εμπορικό κέντρο- Για τρομοκρατική ενέργεια μιλούν οι αρχές

391

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Στοκχόλμη, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς σε κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης και στη συνέχεια συγκρούστηκε σε ένα εμπορικό κέντρο. Η σουηδική αστυνομία κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ αντιμετωπίζει το γεγονός ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Στέφαν Λέβεν κάνει επίσης λόγο για επίθεση τρομοκρατών.

«Η Σουηδία δέχτηκε επίθεση, όλα μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι επρόκειτο για μια επίθεση», είπε ο Λεβέν, περίπου μία ώρα αφότου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Ο Λεβέν, ο οποίος τη στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Γκέτεμποργκ, επέστρεψε στην πρωτεύουσα. 

Εκπρόσωπος της Säpo, της υπηρεσίας ασφαλείας της Σουηδίας, έκανε λόγο για «νεκρούς και πολλούς τραυματίες» και πρόσθεσε ότι αναζητούνται «αυτός ή αυτοί που βρίσκονται πίσω από την επίθεση». Οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει έναν άνδρα αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η σύλληψη του ή η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε ήταν κλεμμένο: «κλάπηκε κατά τη διάρκεια μιας παράδοσης σε ένα εστιατόριο» δήλωσε μια εκπρόσωπος της μεταφορικής εταιρείας Spendrups.

Η επίθεση στη Στοκχόλμη θυμίζει αρκετές παρόμοιες ενέργειες –στο Λονδίνο, το Βερολίνο και στη Νίκαια της Γαλλίας– την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Πριν από λίγο η αστυνομία ανέφερε ότι διέταξε να εκκενωθεί ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Στοκχόλμης, μετέδωσε το TT.

Τα γραφεία της σουηδικής κυβέρνησης έχουν κλείσει και όλοι οι υπουργοί είναι ασφαλείς, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση στο Reuters

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια