Στις ανώνυμες δωρεές λέμε «ναι»

478

Ανάμεσα σε πολλά τερατώδη, την Πέμπτη η Βουλή ψήφισε και ότι εφεξής θα απαγορεύεται τα κόμματα να λαμβάνουν χρήματα από νομικά πρόσωπα. Συγχρόνως, όμως, τα κόμματα θα δικαιούνται να λαμβάνουν έως 100 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο από ανώνυμους χρηματοδότες αρκεί να είναι σε κουπόνια ανώτατης αξίας 50 ευρώ.

Από τη μια στηρίζουν την ιδεοληψία τους οι βρόμικες εταιρείες να μη δίνουν λεφτά στα κόμματα και από την άλλη αφήνουν ένα παράθυρο ώστε αν θελήσει ένας κάποιος «Ιβάν», ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τον, να μπορεί να αγοράσει 2.000 κουπόνια των 50 ευρώ, χωρίς να είναι δυνατόν να το μάθει κανείς ποτέ.

Η παράνοια γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αν σκεφτεί κανείς ότι ισχύει γενική απαγόρευση να δίνει κανείς περισσότερα από 20 χιλιάρικα κατ’ έτος σε κόμμα. Απαγορεύεται, δηλαδή, να τα δώσεις επώνυμα, αλλά ανώνυμα δεν τρέχει τίποτε.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια