Στη δικαιοσύνη Γάλλος υπήκοος που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση

744

Στη Γαλλική δικαιοσύνη, παρέδωσαν οι Ολλανδικές αρχές Γάλλο υπήκοο που φέρεται ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Ο Ανίς Μπαρί, 32 ετών, ο οποίος έχει καταδικαστεί στη Γαλλία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, συνελήφθη στις 27 Μαρτίου στο Ρότερνταμ κατόπιν αιτήματος του Παρισιού.

Εκδόθηκε από την Ολλανδία χθες και του ασκήθηκε δίωξη για «σύσταση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης» και «παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων». Ο Μπαρί κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στο διαμέρισμα όπου κατοικούσε στο Ρότερνταμ βρέθηκαν σφαίρες βάρους 45 κιλών, διαμετρήματος των 7,62 χιλιοστών, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα Καλάσνικοφ.

Ο Μπαρί πιστεύεται ότι είχε λάβει εντολή από το Ισλαμικό Κράτος να διαπράξει μια επίθεση στη Γαλλία σε συνεργασία με τον Ρεντά Κρικέτ, ο οποίος είχε συλληφθεί κοντά στο Παρίσι λίγες ημέρες νωρίτερα.

Οι δύο άνδρες εκτιμάται ότι ταξίδεψαν στη Συρία στα τέλη του 2014 με αρχές του 2015, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν. Στη συνέχεια φέρονται ότι πηγαινοέρχονταν μεταξύ Γαλλίας, Βελγίου και Ολλανδίας.

Ο Κρικέτ έχει παραδεχτεί ότι φιλοξενούσε τον Μπαρί σε ένα διαμέρισμα στο Αρζεντέιγ, το οποίο είχε νοικιάσει δίνοντας ψεύτικα στοιχεία. Στο σπίτι αυτό βρέθηκαν 105 γραμμάρια TATP, της εκρηκτικής ουσίας που προτιμούν οι τζιχαντιστές, καθώς και δύο μπιτόνια των 10 και 15 λίτρων που περιείχαν οξύ, υπεροξείδιο του υδρογόνου και ακετόνη.

Στο Βέλγιο έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί τρεις άνδρες που σχετίζονται με τον Ρεντά Κρικέτ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια