Στηρίζει τον Ερντογάν η Αλ Κάιντα!

589

Επίσημη ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την υποστήριξη της στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, εξέδωσε μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, που αποτελεί παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η Αχράρ Αλ Σαμ είναι το καλό πρόσωπο της Αλ Κάιντα στη Συρία και παριστάνοντας τη μετριοπαθή οργάνωση μπορεί να εξοπλίζεται επίσημα από την Τουρκική κυβέρνηση. Ωστόσο, τα όπλα τα αποκτά τα μοιράζεται με την Αλ Νούσρα, η οποία αποτελεί τον σκληρό βραχίωνα της Αλ Κάιντα στην περιοχή. Ουσιαστικά οι δυο οργανώσεις είναι ένα και το αυτό, καθώς μάχονται και εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις από κοινού.

Αχράρ Αλ Σαμ, είναι πλήρως αφοσιωμένη Τούρκο πρόεδρο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν ο Ταγίπ Ερντογάν έφερνε μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης για να πολεμήσουν στο πλευρό των Τούρκων στρατιωτών, ενάντια στους αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια