Στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν – «Βομβάρδισαν το ξενοδοχείο όπου διέμενα»[Βίντεο]

432

Στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος), ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα διαβεβαιώθηκε πως η απόπειρα του πραξικοπήματος σε βάρος της κυβέρνησης του είχε κατεσταλή.

«Η σημαία είναι η τιμή μου, η πατρίδα μου είναι η τιμή μου και για αυτό ήρθα εδώ να πεθάνω. Είμαι έτοιμος να δώσω και τη ζωή μου», ανέφερε ο κ. Ερντογάν λίγα λεπτά μετά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», της Πόλης, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη του στον Τούρκο πρόεδρο. Μάλιστα, ο Ταγίπ Ερντογάν ενημέρωσε πως η περιοχή στη Μαρμαρίδα όπου παραθέριζε, βομβαρδίστηκε από τους πραξικοπηματίες λίγο μετά την αναχώρηση του.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για «μία μειοψηφία που δυστυχώς έβαλε εναντίον της ενότητας της χώρας» και τόνισε πως «πρόκειται για κίνηση προδοσίας και αυτοί που πρόδωσαν την πατρίδα θα τιμωρηθούν πληρώνοντας το πολύ ακριβά». Επιπλέον, ο πρόεδρος της γείτονος χώρας, σημείωσε πως η απόπειρα του πραξικοπήματος ««θα σταθεί αφορμή για να καθαρίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας κάλεσε τους υποστηρικτές του να παραμείνουν στους δρόμους και τις πλατείες της χώρας, μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος από αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια