Στην Αθήνα την Πέμπτη Βάλς – Σαπέν

466

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα, «η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται λίγες μόνον ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδος μία νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην Ευρωζώνη».

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο , ενώ θα ακολουθήσει τετ-α-τετ με τον Έλληνα ομόλογο του Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο Πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» που θα καταγράφει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Μανουέλ Βάλς θα συζητήσει διεξοδικά για το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, καθώς και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία στην Ελλάδα που σηκώνει δυσβάσταχτο προσφυγικό φορτίο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια