Στα 6 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές από το «μπλόκο» στην Ειδομένη!

675

Την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη σιδηροδρομική γραμμή 2 χιλιάδες πρόσφυγες και αν επιχειρήσουμε να τους μετακινήσουμε θα ξεσηκωθούν», τονίζοντας ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα πειστούν να μεταφερθούν σιγά – σιγά σε κέντρα φιλοξενίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο μεταφορικών εταιρειών Θεσσαλονίκης, κ Αναστάσιο Σαχπελίδη, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στις μεταφορές από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, ανέρχονται εδώ και 55 ημέρες, στα 6 εκατ. ευρώ!

Ο κ. Σαχπελίδης ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, καθώς η ζημιά για τις μεταφορικές εταιρείες, και κατ’ επέκταση για την ελληνική οικονομία, είναι τεράστια, προκαλώντας προβλήματα ακόμη και για τη βιωσιμότητά τους.

Αξιοσημείωτο είναι πως, οι κάτοικοι της Ειδομένης κατέθεσαν μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή λόγω του προσφυγικού.

«Αν υπάρχει μια χώρα που δικαιούται να λάβει χρήματα για τον αριθμό μεταναστών που φιλοξενεί, αυτή είναι η Ελλάδα» ανέφερε στο μεταξύ σε συνέντευξή του στο Rai Uno ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Στα ελληνοσκοπιανά σύνορα δρουν ανεξέλεγκτα κυκλώματα παράνομης διακίνησης προς την Σερβία και με τελικό προορισμό την κεντρική Ευρώπη», αναφέρει από την πλευρά της η εφημερίδα Liberation. «Oι τηλεφωνικοί αριθμοί των διακινητών αλλάζουν σύντομα χέρια το ραντεβού δίνεται σε ξενοδοχείο, για να κλείσει τα μάτια η ΠΓΔΜ πρέπει να πληρώσεις» γράφει μεταξύ άλλων ο απεσταλμένος της γαλλικής εφημερίδας στην Ειδομένη.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια