Στα ηνία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ο Ορέστης Ανδρεδάκης!

Ο νέος διευθυντής έχει πλούσιο βιογραφικό και πολλά σχέδια

673

Τη θέση του Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με απόφαση του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, ύστερα από εισήγηση της Γενικής Διευθύντριας κ. Ελίζ Ζαλαντό αναλαμβάνει ο κριτικός κινηματογράφου Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Από τα ιδρυτικά μέλη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνα Νύχτες Πρεμιέρας, του Athens Open Air Film Festival και συντάκτης του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ από το πρώτο έτος κυκλοφορίας του, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης κλείνει έναν κύκλο στις κινηματογραφικές δράσεις της Αθήνας και ανοίγει έναν άλλο στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης γεννήθηκε το 1963 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και από το 1986 μέχρι και το 1991 έζησε κατά διαστήματα στη Γαλλία (Παρίσι- Λυμπερόν) και στην Ελβετία (Γενεύη), όπου παρακολούθησε μαθήματα γαλλικής λογοτεχνίας, ιστορίας της τέχνης, θεωρίας του κινηματογράφου, καθώς και μαθήματα ζωγραφικής και εικαστικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθεσίας και παραγωγής σε γαλλικές ταινίες και τηλεταινίες και συν-σκηνοθέτησε ένα video installation για τον Καθολικό ναό του Saint-Eustache.

Εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Αυγή» και στο περιοδικό «Σινεμά», το οποίο διηύθυνε από το  2007. Από το 1994 μέχρι και το 2000 συνεργάστηκε με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ως συντονιστής, παρουσιαστής και μεταφραστής των συνεντεύξεων Τύπου.

Από το 1995 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ως κινηματογραφικός συντάκτης και το 1996 δημιούργησε την κινηματογραφική εκπομπή «Ραντεβού για Σινεμά». Το 1995 συμμετείχε στην ίδρυση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. Εργάστηκε ως Διευθυντής Συντονισμού και Επικοινωνίας και το 2007 ανέλαβε την θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Το 2011 συμμετείχε στην ίδρυση του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου Athens Open Air Film Festival. Το 2013 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια